Arsenal Türkiye

Arsenal Hakkında Her Şey...

Saliba Sözleşme Yeniliyor

ByArsenal Türkiye

Tem 7, 2023

22 yaşındaki William, 2022/23 sezonumuzda önemli bir rol oynadı ve ligde 33 maçta forma giyerken üç gol attı ve bir asist yapma başarısı gösterdi.

William, ulusal takımda da sekiz kez forma giydi ve başarılı performanslarıyla Aralık 2022’de Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası için Fransa kadrosuna seçildi.

Bu merkez defans oyuncusu, Saint-Etienne’den Temmuz 2019’da kalıcı bir anlaşma ile transfer oldu ve 2019/20 sezonunu Ligue 1 takımıyla kiralık olarak geçirdi.

William, 2020/21 sezonuna Liverpool’ü mağlup ettiğimiz 2020 FA Community Shield zaferimizde yedek kulübesinde yer alarak başladı. 2020/21 sezonunun ikinci yarısı, William’ın doğduğu ülke olan Fransa’ya geri dönmesiyle sona erdi ve Nice için kısa süreli bir kiralık anlaşması yapıldı. Bu süre zarfında William, senior düzeydeki futbol kariyerindeki ilk golünü de kaydetti.

William, 2021/22 sezonunda daha fazla deneyim kazanmak için tekrar Fransa’ya döndü ve bir sezon boyunca Marsilya’ya kiralık olarak katıldı. William, 52 kez Marsilya formasını giydi ve dört farklı organizasyonda yer alarak takımın merkezi bir figürü haline geldi.

Sportif Direktör Edu şunları söyledi: “William Saliba ile yeni bir anlaşma yapmaktan dolayı çok mutluyuz. William, yetenekli genç oyuncularımızı takımda tutma vizyonumuzun bir parçasıdır ve umarız birlikte uzun yıllar başarılı oluruz, büyürüz ve ilerleriz. Taraftarların da William’ın gelecekte bizimle devam ettiğini görmek kadar mutlu olacağını biliyorum.”

Mikel Arteta şunları ekledi: “William’ın sözleşmesini uzatmak, uzun süredir yapmak istediğimiz bir şeydi. William, geçen sezon takımımız için ne kadar iyi ve ne kadar önemli olduğunu kanıtladı.

“Sadece 22 yaşında olmasına rağmen sahip olduğu yetenek heyecan verici ve elbette kariyerinin bu aşamasında her oyuncu için gelişim için çok daha fazla potansiyel var. Gelecek yıllarda William ile çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Yeni sözleşme imzalamasının yanı sıra William, önümüzdeki sezon için yeni bir forma numarası da taşıyacak ve 2023/24 sezonunda 2 numaralı formayı giyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir