Arsenal Türkiye

Arsenal Hakkında Her Şey...

Maç Sonucu City 4-1 Arsenal

ByArsenal Türkiye

Nis 27, 2023

Mikel Arteta, 4-1’lik Manchester City yenilgimizden hızlı bir şekilde toparlanmamız gerektiğine inanıyor.

Pep Guardiola’nın takımı 2 puanlık farkı azaltarak, Premier Lig’deki 10 maçlık yenilmezlik serimizin sona erdiğini gördük ve zorlu bir gece yaşadık. Mikel, rakiplerimizin kalitesine saygı duyarken, oyuncularına hızlı bir şekilde toparlanmaları konusunda çağrıda bulundu.

Maçı analiz ederken şunları söyledi: “Daha iyi takımın kazandığını kabul etmemiz gerekiyor. Onlar bizden çok daha iyiydiler, özellikle ilk yarıda daha etkiliydiler. Her top için farklı bir yoğunluk, amaç ve kararlılıkla mücadele ettiler.”

“Çok sayıda ikili mücadeleyi kaybettik ve gerçekten iyi pozisyonlarda olduğumuzda savunma yapmak zorunda kaldık, o oyunculara karşı açık yerlerde savunma yapmak istemediğiniz son şey bu.”

“Devam etmeliyiz. Bu, önümüzdeki haftalarda bizi etkilerse çok aptal olacağız, bu yüzden gerçeği kabul etmeli ve devam etmeliyiz. Oyunculara yardımcı olmaya ve bulunduğumuz gerçekliği anlatmaya çalışmalıyız.”

“Bugün, o seviyede en iyisi olan bir takıma karşı oynadılar. Hangi takımın o seviyede kalabileceği sorusu önemli. Bu zor bir maçtı ama gerçeği kabul etmeli ve ileriye bakmalıyız.”

“Maçtan önce takımın gerçekten hazır olduğunu ve bir şeyler yapacakları konusunda gerçekten güvenli olduklarını gördüm” dedi. “Ancak başlangıç şeklimizle hemen geriye düştük ve bundan sonra başa çıkmakta zorlandık. İkinci yarıda birçok dönemde çok daha iyi performans sergiledik ama o noktada artık çok geçti.”

“Bazı anlarda kendimizi dayatabileceğimiz imkanlarımız vardı, ancak topu çok kolay bir şekilde kaybettik ve hiçbir ivme oluşturamadık. İşte o noktada, o biz değildik ve aynaya bakıp ileriye bakmamız gerekiyor.”

www.arsenal.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir