Arsenal Türkiye

Arsenal Hakkında Her Şey...

ÖNZİLEME: CITY – ARSENAL

ByArsenal Türkiye

Nis 26, 2023

Birçok kişinin sezonun maçı olarak adlandırdığı mücadelede, Premier Lig’in ilk iki takımı kapışıyor.

Stamford Bridge, Old Trafford ve Tottenham’da zafer tatma bekleyişlerine son veren Mikel Arteta, takımımızın 2015’ten beri Manchester’ın mavi yarısında ilk zaferini elde ederek şampiyonluk iddiamıza büyük bir destek sağlamayı umuyor.

Arteta şöyle diyor: “Baştan beri City’nin, muhtemelen Liverpool ile birlikte, son altı yada yedi yılda yaptıklarından dolayı yenilmesi gereken takım olduğunu biliyorduk. Bu takımlar, tamamen hak ettikleri krediyi ve en üstte olmayı hak ediyorlar. Biz de mümkün olan en çok arayı kapatan taraf olmak isteyenlerdik ve şu anda onlarla aynı seviyedeyiz. Etihad’a gitmemiz gerektiğini biliyorduk, bundan sonra da beş tane zorlu maçımız olacak. Maç gerçekten önemli olacak ancak sezonu tanımlayacaksa, cevap hayır olacaktır.”

Guardiola şöyle diyor: “Burada olmak güzel. Arsenal’in ilk tur sonrasındaki performansı düşünüldüğünde, o zamanlar burada olacağımızı düşünmek zordu, bu yüzden gerçekten çok önemli bir maç. Rakiplerimizin alamayacağı puanları alabiliriz, bu yüzden odaklanmamız gereken şey yapmamız gerekenlerdir. Bu sezon iki kez oynadık ve geçmişte de oynadık. Çok sıkı ve zorlu maçlar oldu. Gerçekten önemli, ancak belirleyici değil çünkü her iki taraf için de çok zorlu maçlar var. Oynamamız gereken daha zorlu maçlar var, ancak öneminin inkar edilemez olduğu açık.”

İstatistikler:

-Son 10 lig maçımızda City’ye karşı sadece 3 gol attık ve 7 kez gol atamadık. Bu yarışmada, daha önceki 37 maçımızda sadece 6 kez gol atamamıştık.

-Son 8 lig maçımızda en az iki gol attık ve bu, Ağustos-Ekim 2018 arasında daha uzun bir seri yakaladığımız zamandan beri devam ediyor (9).

-Erling Haaland bu sezon Manchester City için 32 Premier Lig golü kaydetti ve bu, yarışmanın 38 maçlık bir sezonunda bir oyuncu tarafından kaydedilen en fazla gol sayısıdır. Bunların 20’si Etihad Stadı’nda geldi ve bu, 2007/08 sezonundan bu yana bir sezonda evde en fazla gol atan oyuncu sayısıdır. Cristiano Ronaldo ve Fernando Torres o sezon her biri 21 gol atmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir